Articles i Notícies d'interès

En aquest bloc es publiquen articles i notícies considerades d'interès per a tots els membres del MxI-ANC


dimecres, 4 de maig del 2011

Encara hi ha combat si volem estat

XAVIER BORRÀS i CALVO.
Escriptor i periodista

Vet aquí que Lluís Llach ens ha fet cantar aquest dissabte primaveral el seu "Abril 74" com a cloenda de l'acte clamorós de la Conferència Nacional per l'Estat Propi que ha posat les bases polítiques i d'organització de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb l'elecció d'un secretariat de 30 membres i d'un consell permanent de 110 persones que abracen tot l'espectre del sobiranisme català.

El camí per a l'ANC és, doncs, traçat i va, vistos els resultats d'avui, en bona via: unió, organització i objectius clars i nets. Per una vegada l'impuls de la societat civilitzada del nostre país ha estat capaç d'aplegar en una mateixa sala tots els qui encara no fa quatre dies tractaven, precisament, de fer tot el contrari.

El germen de l'àmplia majoria que, amb Parlament o sense, ha d'abastar el 2014 la proclamació democràtica de de la nostra independència s'ha aplegat en una sola veu al Palau de Congressos de Barcelona, la capital del pròxim estat català.

Lluís Llach ho deia ben clar aquell llunyà abril de 1974 i ho ha tornat a cantar avui: Companys, si enyoreu les primaveres lliures,
 / amb vosaltres vull anar,
 / que per poder-les viure / 
jo me n'he fet soldat.

Nació Digital, 1/5/11