Articles i Notícies d'interès

En aquest bloc es publiquen articles i notícies considerades d'interès per a tots els membres del MxI-ANC


diumenge, 17 d’octubre del 2010

El sergent Corbacho

CARLES CASTELLANOS i LLORENÇ.
Professor de la UAB i membre de l’Associació Manuel Gonzàlez Alba

La violència i el poder. Les declaracions recents de Celestino Corbacho, anunciant que la nostra independència seria traumàtica, no han de ser considerades frívolament perquè mostren com funciona la dominació que patim encara. Expressen que l'Estat espanyol és violència i que, segons aquest polític del PSC-PSOE, l'hauria d'exercir. Una altra cosa és si ho podrà fer o no de manera tan descarada i sanguinària com ho ha fet fins ara. Potser el context europeu ho farà difícil. Però això Corbacho no ho diu.

Les amenaces d'aquest polític ens conviden a descobrir no sols com gestiona la violència l'Estat espanyol sinó també com s'hi identifiquen els qui treballen al seu servei. Sabem que l'Estat és, d'una banda, milícia perquè acumula instruments de violència i se'n serveix fent-ne ús de manera cruenta o com a amenaça. L'Estat espanyol exclou de la democràcia allò que considera fonamental per al seu manteniment i, en això, per molt que es digui democràtic, es militaritza sense contemplacions tot oblidant de ple la voluntat popular. Aquest polític del PSC-PSOE se situa en aquesta línia, i és per això que esdevé un veritable sergent (que s'ha guanyat els galons per mèrits, per l'escala del cigró, amb la seva rudesa agressiva).

Però l'Estat és també, com sabem, dissimulació: l'administració estatal en bloc mira cap a una altra banda quan els qui es posen fora de la legalitat són dels seus. Algú ha vist cap fiscal de l'Estat o defensor del pueblo presentar acusacions contra Corbacho per incitació a la violència? Algú –del poder o del seu partit– li ha demanat que rectifiqui la seva crida a la coacció violenta? La hipocresia del poder. Que en el cas espanyol, tan escassament democràtic, és escandalosa.

Tenim més casos d'hipocresia: algú des del poder va condemnar les destrosses i la violència amb motiu de les celebracions de la selecció espanyola? Els estralls foren greus, fins i tot amb funcionaris municipals implicats. El consistori de Barcelona dirigit pel PSC-PSOE va callar com un mort. Violència i poder: defensar-la contra el poble, amagar-la quan és dels qui defensen l'Estat. Gràcies, sergent Corbacho, per despullar la vostra hipocresia, la vostra absència total de democràcia i de respecte a la voluntat popular. Gràcies per aclarir la ideologia de fons del vostre partit.

Avui+ElPunt 16/10/10