Articles i Notícies d'interès

En aquest bloc es publiquen articles i notícies considerades d'interès per a tots els membres del MxI-ANC


dimarts, 17 d’agost del 2010

Carme-Laura Gil: «Si CiU no és independentista, molts no hi cabem»

CARME-LAURA GIL.
Filòloga clàssica i ex-Consellera d'Educació

Alguna cosa hem de fer, CDC, per a saber realment qui som. Per a saber si UDC és la veu de CiU, per a saber si és veraç el que afirmà Joana Ortega a l'entrevista publicada a"La Vanguardia" el dissabte proppassat, dia 14, que "CiU no és independentista, en absolut". Perquè si és així molts no cabem a CDC.

Ortega , número 2 de la llista de diputats que CiU presentarà a les properes eleccions, parla en nom d'UDC i de CDC i ho fa seguint el conegut argumentari del seu partit; no només afirma amb rotunditat que CiU no és independentista sinó que ho fa en clau espanyola quan a la pregunta "Rajoy o Zapatero ?", contesta "Duran Lleida". Pensa CiU en espanyol?, pensa CDC en espanyol?... més d'un votant possible de CDC-CiU necessita saber-ho.

Sabem que UDC no és independentista, que ni tan sols vol que se'n parli. Duran ho ha afirmat de manera contundent, no s'ha de parlar d'independència, és un mot prohibit, poden fugir vots. Sabem que UDC és un partit catalanista, com ho és el PSC i en els dos l'objectiu Moncloa, explícit o implícit, és present. Ortega ho ha dit sense dir-ho.

I això que ja sabíem d'UDC és o forma part del que defineix CiU?... Voldria saber, si voto CiU, què voto i per a què ha de servir el meu vot.

Alguna cosa hem de fer , el primer parlar amb claredat. No val parlar només de governar bé, aquest programa el té qualsevol partit que vulgui governar una Comunitat Autònoma. I seria raonable i desitjable saber aviat qui som. CiU no és una moneda de dues cares, CDC i UCD són dues monedes diferents. O no?...

Bloc de Carme-Laura Gil a Vilaweb, 16/8/10